Održana peta platforma saradnje

U organizaciji međunarodne organizacije People in Need jučer je u konferencijskoj sali hotela Ibis, održana peta platforma za

U organizaciji međunarodne organizacije People in Need jučer je u konferencijskoj sali hotela Ibis, održana peta platforma za saradnju između partnera na projektu ”Efikasan sistem upravljanja otpadom u Kantonu Sarajevo.” Projekat se provodi uz finansijsku podršku Vlade Republike Češke i Češke razvojne agencije.

Glavni partner u projektu je KJKP ”RAD”, u projekat su uključene i sve sarajevske Općine, te kompanije Dekonta, Zeos i EkoPak.

Tema pete platforme bila je – Istraživanje mogućnosti i uključivanje privatnog sektora u sistem upravljanja otpadom u sklopu ovoga projekta. U platformi su učestvovali predstavnici People in Needa, RAD-a, privatnog sektora, Općina i Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo. Nakon predavanja i diskusije definisani su zaključci i određeni koraci djelovanja u narednom periodu.

Općina Trnovo kao potpisnik Sporazuma i partner u ovom projektu, provodi sve neophodne aktivnosti u vezi sa realizacijom projekta i učestvuje u ključnim aktivnostima.

Leave a Comment