Realizovano nekoliko infrastrukturnih projekata u saradnji dvije Općine

U saradnji dvije Općine, Općine Trnovo FBiH i Opštine Trnovo RS u proteklom periodu realizovano je nekoliko projekata

U saradnji dvije Općine, Općine Trnovo FBiH i Opštine Trnovo RS u proteklom periodu realizovano je nekoliko projekata na osnovu sporazuma o zajedničkom finansiranju izvođenja radova na sanaciji i asfaltiranju lokalnih puteva na području opštine Trnovo RS. Ovim sporazumom obuhvaćeno je izvođenje radova na lokalnim putevima za Milje, Oglavak, Kamenolom Bijele vode, Batići i Ulobić.

Za realizaciju ovih projekata Općina Trnovo je obezbijedila sredstva u iznosu od 115.000,00 KM, a Opština Trnovo 60.000,00 KM.

Završeni su radovi asfaltiranja puteva u naseljima Batići i Oglavak u Kijevu. Za dionicu puta u Batićima dužine 170 metara izdvojeno je 22.033,74 KM, dok je za 120 metara položenog asfalta u naselj Oglavak izdvojeno 16.523,13 KM. Asfaltiran je i put za naselje Milje u dužini od 700 metara, a vrijednost radova iznosila je 99.432,80 KM. Radove na svim ovim dionicama izveli su ”Ilidža putevi” d.o.o. iz Istočnog Sarajeva.

Pored izvođenja radova na asfaltiranju lokalnih puteva, urađena je i rasvjeta u Kijevskom naselju Jablanica 2 u dužini od 1.670 metara, čija je vrijednost 49.951,98 KM. Radove na ugradnji rasvjete izveli su ”Energomatika” d.o.o. Foča i ”GOLDEN HANDS” d.o.o. Pale.

Pored toga završen je tender za izvođača radova za projekat izgradnje vodovodne mreže u naselju Batići, izabran je izvođač radova i radovi su započeti.

Saradnjom i realizacijom zajedničkih projekata, obje Općine pokazuju oprijedljenost da poboljšaju kvalitet života stanovnika na svim područjima Trnova.

Pin It

Leave a Comment