Bjelašnica u dane novogodišnjih praznika

Olimpijska ljepotica Bjelašnica međunarodno, internacionalno poznato skijalište dio je naše lokalne zajednice, i mi kao lokalna zajednica činimo

Olimpijska ljepotica Bjelašnica međunarodno, internacionalno poznato skijalište dio je naše lokalne zajednice, i mi kao lokalna zajednica činimo nesebične napore da Bjelašnica bude atraktivna za posjetioce.

Općina Trnovo je još u aprilu završila nabavku mobilijara za praznično ukrašavanje vrijednu oko 100.000 KM sa PDV-om. Tender je dobila sarajevska firma SES iz Sarajeva, Bjelašnica će u novogodišnje praznike odisati pravom prazničnom atmosferom.

Općina zajedno sa Vladom Kantona Sarajevo, ZOI-em 84 čine da ovaj prostor i samo skijalište kao projekt od javnog značaja ne samo za lokalnu zajednicu već i za Kanton pa onda i državu Bosnu i Hercegovinu učini savremenim zimskim-centrom.

Na olimpijskoj ljepotici Bjelašnici, na sportskom platou Babin Do, u organizaciji Olimpijskog centra Bjelašica-Igman planiran je doček na otvorenom, za šta je Općina izdvojila iz Budžeta 20.000,00 KM. Za odličan provod koji počinje u 20.00 sati, i traje do jedan sat iza ponoći, zadužen je DJ “Sahfi”. U najluđu noć, nažalost ulazimo s temperaturom od pet stepeni, ali učinit ćemo sve da provod bude odličan, kazali su iz Olimpijskog centra. U okviru programa planiran je i vatromet koji će dati poseban sjaj Bjelašnici i obilježiti ulazak u 2023. godinu uz zajedničku želju da ovo bude još jedna vrhunska skijaška sezona za pamćenje.

– Svake godine mi je zadovoljstvo djeliti radost početka nove sezone posebno sa omladinom, sportistima, rekreativcima koji najviše uživaju u blagodatima planine ističe Općinski načelnik. Svakako posebnu dobrodošlicu u općinu Trnovo želim gostima iz susjednih, drugih gradova i zemalja, ja im želim ugodan boravak na našoj olimpijskoj ljepotici. Želim da se ponovo vrate, možda čak i na ljeto.

Na kraju Općinski načelnik je iskoristio priliku da svima uputi najljepše čestitke za novogodišnje praznike i da zaželi sretnu i uspješnu 2023. godinu.

 

Ajla Lindov

Leave a Comment