Obavještenje poljoprivrednim proizvođačima

Obavještavaju se poljoprivredni proizvođači o slijedećem:   Vrijeme promjena, odnosno ažuriranja podataka na poljoprivrednom gazdinstvu, koje se bavi

Obavještavaju se poljoprivredni proizvođači o slijedećem:

 

  1. Vrijeme promjena, odnosno ažuriranja podataka na poljoprivrednom gazdinstvu, koje se bavi animalnom i/ili biljnom proizvodnjom, je od 01. 01. do 31. 03., kao što je propisano Pravilnikom o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata (“Službene novine FBiH”, br. 42/08).

 

  1. Svi klijenti koji se prvi put upisuju u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata, a apliciraju za novčane podrške u 2023. godini, također se trebaju upisati u gore navedenom roku od 01. januara do 31. marta tekuće godine.

 

  1. Klijenti koji žele uraditi promjenu organizacionog oblika, trebaju to uraditi u gore navedenom vremenskom periodu, jer sve naknadno urađene promjene organizacijskog oblika poljoprivrednog gazdinstva neće se uzimati u obzir za novčane podrške u ovoj godini.

 

  1. Upis u Registar pčelara i pčelinjaka je obavezan za sve pčelare i pčelinjake na teritoriju Federacije BiH. Svaku promjenu u odnosu na podatke iz prijave u Registar pčelara i pčelinjaka, osim broja pčelinjih zajednica, pčelar je dužan prijaviti nadležnoj Općinskoj službi u roku od 30 dana od dana nastale promjene. Prijava o broju pčelinjih zajednica na dan 15. oktobar prethodne godine i 15. aprila tekuće godine vrši se u nadležnoj Općinskoj službi najkasnije do 15. maja tekuće godine, što je propisano Pravilnikom o pčelarstvu (“Službene novine FBiH”, br. 31/18).

 

Upisi i prijave promjena na gazdinstvu podnose se u prostorijama Općine Trnovo, Služba za privredu i finansije.

Kontakt telefon: 033 586-709

Leave a Comment