U kružnom toku, na Babinom dolu postavljen 3D svjetleći dekorativni element

U toku je realizacija Ugovora o nabavci mobilijara za ukrašavanje, radi se o sredstvima koje je Općina Trnovo

U toku je realizacija Ugovora o nabavci mobilijara za ukrašavanje, radi se o sredstvima koje je Općina Trnovo Budžetom planirala za ovu namjenu, a sve u cilju podizanja kvalitete turističke ponude i promocije turizma na području naše lokalne zajednice.

Jučer je na Babinom dolu postavljen 3D simbol Olimpijskih krugova, u dimenzijama 500x300x30 cm sa pripadajućim postoljem visine 30-40 cm. Ovaj 3D svjetleći dekorativni element koji svojim oblikom asocira na simbol Olimpijskih krugova, izrađen je od inox konstrukcije sa ugrađenim rasvjetnim tijelima premium proizvođača svjetlosne opreme. Projekat dekorativnih olimpijskih krugova iznosi 20.513,00 KM, dok ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi 49.999,95 KM. Izvođač radova je SES d.o.o. iz Sarajeva.

Podsjetit ćemo pet krugova – (plavi, crni, crveni, žuti i zeleni) međusobno isprepletenih predstavlja 5 kontinenata i  simbolizuju  univerzalnost olimpizma  i susret sportista iz čitavog sveta tokom Olimpijskih igara. Kombinovane na ovaj način, šest boja zastave (bijela, plava, crna, crvena,žuta i zelena) predstavljaju sve nacije sveta. Olimpijski krugovi kao simbol odaju već svima poznat identitet Olimpijske Bjelašnice, nakon što su Zimske olimpijske igre 1984. godine održane u Sarajevu.

 

 

Ajla Lindov

 

 

 

 

 

 

Pin It

Leave a Comment