Paketi za pripadnike boračke populacije

Boračka udruženja Općine Trnovo u Trnovu trenutno vrše podijelu prehrambeno-higijenskih paketa za pripadnike ove populacije. Naime, Direkcija za

Boračka udruženja Općine Trnovo u Trnovu trenutno vrše podijelu prehrambeno-higijenskih paketa za pripadnike ove populacije.

Naime, Direkcija za robne rezerve Kantona Sarajevo obezbijedila je Ministarstvu za boračka pitanja Kantona Sarajevo 2.000 prehrambeno-higijenskih paketa za podjelu boračkim kategorijama, od čega je pedeset njih raspoređeno na boračka udruženja Općine Trnovo.

Tim povodom predstavnica Udruženja Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Općine Trnovo, Sifa Dreca zahvalila se resornom ministru u Kantonu Sarajevo, gospodinu Omeru Osmanović na inicijativi i naravno Direkciji za robne rezerve Kantona Sarajevo na obezbijeđenju paketa, te predsjednici Porodica šehida i poginulih boraca Kantona Sarajevo, gospođi Bahri Kituši istaknuvši kako na ovakvom vremenu zaista svaki vid pomoći pripadnicima boračke populacije znači.

-Žao mi je i u nezavidnoj smo poziciji zbog činjenice da je za konkretno Udruženje koje ja vodim, za moje članstvo-porodice šehida raspoređeno samo deset ovakvih paketa, ali nadam se ako Bog da slijedeće godine da će ih biti više, jer je ovo projekat koji se realizuje već treću godinu za redom, završava predsjednica Udruženja.

 

Ajla Lindov

Leave a Comment