Okončan projekat sanacije abdesthane i gasulhane u naselju Trebečaj

Jedan od prijedloga koji su građani mjesne zajednice Trnovo, iz naselja Trebečaj iznijeli na javnim raspravama na nacrt

Jedan od prijedloga koji su građani mjesne zajednice Trnovo, iz naselja Trebečaj iznijeli na javnim raspravama na nacrt Budžeta za tekuću godinu bio je projekat sanacije abdestahane i gasulhane. Javno komunalno preduzeće Trnovo okončalo je radove prema Ugovoru o sanaciji abdesthane i gasulhane u naselju Trebečaj. Radi se o participativnom budžetiranju, Općine i građana naselja Trbečaj, gdje je na 1 KM građana Općina izdvojila 3 KM.
Ukupna vrijednost radova iznosi 23.984,18 KM, a rok za izvođenje radova iznosio je 30 dana od dana potpisivanja ugovora.

– Postojeći objekat koji se sastojao iz prostorije za gasulhanu i ostave, proširen je na još dvije prostorije, abdesthanu i toalet, te je cijeli objekat pokriven jednim četverovodnim krovom. Na objektu je zamijenjena postojeća stolarija, te ugrađena nova PVC stolarija, kao i elektro i hidro instalacije koje su u cjelosti urađene nove. Postavljena je termofasada, tako da je objekat gasulhane i abdesthane objedinjen u jednu cjelinu . Također u sklopu objekta postavljena je vanjska česma sa betonskim koritom, kazali su nam iz JKP „Trnovo“.

„Svi građani su bili u prilici da glasaju i da kažu šta je to što je potrebno uraditi u našem naselju. Ovo je naša zajednička želja već neko vrijeme i hvala Bogu uspjeli smo je realizovati uz pomoć Općine i njenog načelnika. Meni je drago da postoje ovakvi projekti, gdje je direktno uključen obični čovjek, građanin“, istakao je jedan od građana ove mjesne zajednice.

 

Ajla Lindov

Leave a Comment