Održana četvrta platforma saradnje

U sklopu projekta ”Efikasan sistem upravljanja otpadom u Kantonu Sarajevo”, jučer je u prostorijama KJKP ”RAD” održana četvrta

U sklopu projekta ”Efikasan sistem upravljanja otpadom u Kantonu Sarajevo”, jučer je u prostorijama KJKP ”RAD” održana četvrta platforma za saradnju između partnera. Projekat provodi ga međunarodna organizacija People in Need uz finansijsku podršku Vlade Republike Češke i Češke razvojne agencije, a glavni partner u projektu je KJKP ”RAD”.U projekat su uključene sve sarajevske općine, te kompanije Dekonta, Zeos i EkoPak.

Tema četvrte platforme bila je Mogućnosti izmjena zakonodavnog/podzakonskog okvira u sklopu projekta. Učesnici platforme su nakon provedene diskusije definisali zaključke i odredili dalje korake djelovanja.

Učešće u sastanku pored domaćina platforme People in Need, KJKP ”RAD”, predstavnika Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS, uzeli su i predstavnici sarajevskih Općina, među kojima su i predstavnici Općine Trnovo.

Leave a Comment