Delegacija Općine Trnovo u sklopu aktivnosti “Dani Kantona Sarajevo”, povodom obilježavanja Dana Evrope odala počast i položila cvijeće

Polaganjem cvijeća i odavanjem počasti na Spomen obilježju Vječna vatra i Spomen parku Vraca, delegacija Općine Trnovo obilježila

Polaganjem cvijeća i odavanjem počasti na Spomen obilježju Vječna vatra i Spomen parku Vraca, delegacija Općine Trnovo obilježila je 9. maj – Dan pobjede nad fašizmom, Dan Evrope i Dan Zlatnih ljiljana.

Osim delegacije Općine, 9. maj obilježile su brojne delegacije – Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Parlamentarne Skupštine BiH, Federacije BiH, Grada Sarajevo, delegacija Kantona Sarajevo i delegacije drugih općina s područja KS, delegacije SABNOR-a KS i drugi.

– Dan pobjede nad fašizmom je jedan od najznačajnijih praznika u evropskom kalendaru, a s obzirom da označava prelomni trenutak u kojem je i definisan budući izgled Evrope, ovaj dan se ujedno obilježava i kao Dan Evrope. Ovo je dan kada su principi slobode, demokratije i ljudskog dostojanstva nadvladali zlo koje je propagirala fašistička filozofija.

 

 

A.L

 

 

Pin It

Leave a Comment