Potpisani Ugovori sa stipendistima

Nakon objavljene rang liste po javnom konkursu za stipendiranje učenika i studenata u školskoj/akademskoj 2022/2023. godini  jučer je,

Nakon objavljene rang liste po javnom konkursu za stipendiranje učenika i studenata u školskoj/akademskoj 2022/2023. godini  jučer je, u  sali Općine  uslijedilo svečano zaključivanje ugovora između Općine Trnovo i njenih  stipendista.

 Općinski načelnik pozdravio je prisutne studente, učenike i njihove roditelje te uputio motivirajuće poruke koje njima itekako mnogo znače. Također, prisutni stipendisti su, međusobno se upoznavajući u ugodnoj atmosferi koja je vladala , razmjenjivali vlastita mišljenja i ideje.

  • Svake godine svečanost potpisivanja ugovora sa stipendistima zaista je posebna jer vidim da ste tu ponovo i ove godine i znam da ste još jednu školsku ili akademsku godinu koja je iza nas uspješno savladali, jer kako je poznato stipendiju obnovac ne može ostvariti, te je na samom početku uputio čestitke svima.
  • Općina Trnovo postala je bogatija za nekoliko novih stipendista, na moje zadovoljstvo iz godine u godinu broj učenika i studenata u općini Trnovo se povećava. Mladi i obrazovani ljudi su stubovi naše budućnosti, naše lokalne zajednice i domovine Bosne i Hercegovine i biti podrška na putu sticanja znanja velika je čast, rekao je Općinski načelnik, Ibro Berilo.

Ključni kriteriji za dodjelu stipendija bili su odgovarajući prosjek ocjena, prebivalište kandidata na području općine Trnovo, te neprimanje stipendije iz drugog izvora.

Potpisivanjem ugovora, stipendisti su ostvarili pravo na primanje stipendije u mjesečnom iznosu od 80,00 KM za učenike srednjih škola, dok za studente društvenih smjerova stipendija iznosi 100,00 KM, a za studente tehničkih i prirodnih fakulteta 120,00 KM za školsku/akademsku 2022/2023. godinu.

Ove godine stipendiju Općine Trnovo  je ostvarilo 63 učenika srednje škole i 33 studenta.

 

“Iznimno mi je drago da sam već drugu godinu zaredom stipendista Općine i nadam se da ću i svojim budućim rezultatima opravdati ovaj izbor. Stipendija mnogo znači i meni, a i drugim mojim kolegama koji su izabrani kao pomoć pri školovanju a i kao satisfakcija za dalji i bolji rad, rekla je jedna od naših studentica Pravnog fakulteta.

 

A.L

Leave a Comment