Postavljena ekološka solarna javna rasvjeta na Babinom Dolu

Poznato je kako se na području energetike naglasak stavlja na korištenje obnovljivih izvora energije, sunca, vjetra, kao i

Poznato je kako se na području energetike naglasak stavlja na korištenje obnovljivih izvora energije, sunca, vjetra, kao i na povećanje energetske učinkovitosti. Općina Trnovo još prije nekoliko godina pokrenula je svoje preduzeće kako bi ostvarila određene projekte vezane za obnovljive izvore energije, a sada postavljanjem solarne javne rasvjete nastoji još jedanput staviti naglasak na korištenje obnovljivih izvora energije.

Riječ je o projektu modernizacije sistema javne rasvjete korištenjem obnovljivih izvora energije, koji je Ugovorom o dodjeli finansijskih sredstava sufinansirao Fond za zaštitu okoliša u iznosu od 50.000,00 KM, a ukupna vrijednost projekta iznosila je 83.332,31 KM. Izvođač radova je kompanija Teslaluks d.o.o. iz Sarajeva.

Novi elementi solarne javne rasvjete postavljeni su na Babinom Dolu na Bjelašnici uz glavnu saobraćajnicu. Postavljeno je ukupno 36 svjetiljki.

A.L

Pin It

Leave a Comment