Održana manifestacija “Igrom i pjesmom naroda Bjelašničkog kraja 2023.”

Proteklog vikenda je održana manifestacija “Igrom i pjesmom naroda Bjelašničkog kraja 2023”, a u povodu obilježavanja devetnaest godina

Proteklog vikenda je održana manifestacija “Igrom i pjesmom naroda Bjelašničkog kraja 2023”, a u povodu obilježavanja devetnaest godina postojanja i aktivnog djelovanja.

Pokušali smo prezentirati naš rad i rezultate koje smo postigli za proteklih devetnaest godina. Na manifestaciji su, pored naša četri folklorna ansambla, učestvovali i naši prijatelji KUD Ekrem Mujkić, KUD Biseri Sevdaha, KUD Mošćanica i KUD Ajvatovački biseri. Prepuna sala JU Doma kulture Hrasnica je dokaz da za kulturu i tradiciju još uvijek ima nade na ovom području, saopćili su iz KUD “Biseri Bjelašnice”.

Smotru folklora svečano je otvorio zamjenik Općinskog načelnika, gospodin Osman Smječanin, koji je istakao značaj postojanja i djelovanja Kulturno-umjetničkog društva s naših prostora, kako bi očuvali našu kulturu, tradiciju i običaje.

Na obilježavanju godišnjice uručene su zahvalnice pojedincima i institucijama koji su dali podršku u radu i razvoju KUD-a „Biseri Bjelašnice“. Ovogodišnji dobitnici zahvalnica su: Općina Trnovo, Općina Ilidža , JU Kulturno sportski i rekreacioni centar Ilidža , KJKP GRAS i Faruk Selmanović.

Dobitnici zahvalnica za učešće na smotri “Igrom i pjesmom naroda Bjelašničkog kraja” povodom obilježavanja devetnaest godina rada su: KUD Ekrem Mujkić , KUD Biseri Sevdaha , KUD Mošćanica Zenica i KUD Ajvatovački biseri.

  • Velika nam je čast što imamo mogućnosti da prezentujemo kulturu i tradiciju. Veliku zahvalnost dugujemo našoj Upravi KUD-a na čelu sa predsjednikom gosp. Salemo Lučkn koji su dokazali da se uz marljiv trud i rad mogu postići veliki rezultati, zaključuju iz KUD „Biseri Bjelašnice“.

 

Fotografije: Mirzet Mišut

Leave a Comment