Realizovana radionica i diskusija o Strateškom planu za upravljanje otpadom u Kantonu Sarajevo

Jučer, 22.11.2023. godine, organizovana je i realizovana radionica i diskusija o Strateškom planu KJKP “RAD” d.o.o. Sarajevo za

Jučer, 22.11.2023. godine, organizovana je i realizovana radionica i diskusija o Strateškom planu KJKP “RAD” d.o.o. Sarajevo za upravljanje otpadom u Kantonu Sarajevo za period 2023 – 2030. Radionica je održana uz stručnu podršku Ekonomskog Fakulteta u Sarajevu.

Strateški plan KJKP “RAD” je dio projekta “Efikasan sistem upravljanja otpadom u Kantonu Sarajevo”, koji finansira Vlada Češke Republike, a koji se implementira od strane NVO People in Need Bosnia and Herzegovina, te partnerima na projektu DEKONTA a.s. i KJKP “RAD” d.o.o. Sarajevo.

Pored predstavnika partnera u projektu, radionici i diskusiji su prisustvovali predstavnici lokalnih zajednica, Federalnog ministarstva prostornog uređenja i turizma i predstavnici ZEOS eko-sistema.

Općina Trnovo je prilikom jučerašnje radionice bila prozivana kao pozitivan primjer, kao lokalna zajednica koja sarađuje, izda potrebne dozvole i saglasnosti, odnosno napravi sve korake koji se očekuju od nje u rekordnom vremenu zarad brže implementacije projekata.

Leave a Comment